Güllaç Tarifi | Nefis Yemek Tarifleri



Osmanlı mutfağına ait olduğu o döneminden bu tarihe kadar uzanan, kitaplarda yer alan güllaç tarifini bugün sizler için hazırladık. Osmanlı döneminde içerisine gül suyu katıldığı için güllü aş ismi de verilmiştir. Osmanlı saray mutfağın kitabındaki bilgilere göre, güllaç ilk kez saraya 1489 yılında yapılmış. Eski bir tarihe sahip olan güllaç tatlısı. Ramazan aylarımızın da olmazsa olmazı halini almıştır. Bol sütlü şerbeti ile hafif bir tatlı tarifi. File fıstık, ceviz ile hazırladığımız güllacın içerisine arzunuza göre de hazırlayabilirsiniz. Sizlerde güllaç tarifini denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi
Malzemeler
10 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:
File Fıstık
Ceviz
Nar tanesi

Hazırlanışı Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı buz dolabında muhafaza ediniz. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

Gülaç tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz?

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş sütlü tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.