Etimek Tatlısı (Sesli Anlatım ile) – Nefis Yemek Tarifleri



İki kez pişirilmiş şekerli kıtır ekmek türüdür. Çoğunlukla etimek tatlısı yapılan şerbetli talı tarifini bugün sizler için paylaşıyoruz. Küçük ekmeklerin ıslatılan şerbetlerin, üzerine dökülen muhallebisi ile kremşanti ve fıstıkla süslenen etimek tatlısını tadına bayılacaksınız. Şerbetli denilince ağır tatlı gelse de üzerindeki muhallebisiyle hafif lezzetli bir tatlı tarifi. Yapımıyla pratik olan etimek tatlısını misafirlerinize ve ailenize kolayca hazırlayabilirsiniz. Etimek tatlısı tarifimizi denemek isterseniz, videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler;
12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fıstığı

Hazırlanışı
2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım. Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim. Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım. Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer videolu tariflerimiz için:

Etimek tatlısı tarifinin videosunu defterlerinize eklemek isterseniz?

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş şerbetli tatlı tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için

iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.