EN KOLAY MİDYE TATLISI ✅40 adet tatlı için tam ölçü



En sevdiğimiz geleneksel tatlılarımızdan olan baklavanın farklı farklı bir çok çeşidini yaparız evlerimizde. Bıkmadan, sıkılmadan hatta yorulmadan her bayramı onlarla tatlandırırız. Midye baklava da bayramlara yapacağınız görüntüsü ile merak uyandıracak, lezzeti ile de bir o kadar beğenilecek baklavalardandır. Üst üste tabak büyüklüğündeki bezelerin birlikte açılması ile ortaya çıkan midye görüntüsü herkesin beğenisini kazanacak. Sizlerde bu bayram hangi tatlıyı yapsam telaşındaysanız farklılık yaparak midye baklavayı deneyin. Baklavaları evde yapmak her ne kadar zor gibi görünse de aslında düşünülenin tam tersine kolaydır sadece birazcık zahmetlidir. Ancak yerken alınan o lezzet bütün zahmetlere değecektir. Sizlerde midye tatlısının tarifini kaçırmayın hemen bir yerlere not edin. Bu bayramınızı midye tatlısı ile taçlandırın. Midye tatlısı nasıl yapılır? merak edenler ve tarifini öğrenmek isteyenler buyursunlar videomuza. Deneyeceklere şimdiden afiyet, bal, şeker olsun. 🙂

TARİFLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN KANALIMIZA ABONE OLUN

2. KANALIMIZDA DA MUHTEŞEM TARİFLER PAYLAŞIYORUZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 🙂

Midye Tatlısı;

Midye Tatlısı Tarifi için Gerekli Malzemeler;
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Ceviz

Açmak için;
Nişasta

Üzeri için;
Tereyağı

Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Limon suyu

Hazırlanışı;
1. Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım.
2. Kaynadıktan sonra bir kaç damla limon suyunu ilave edip 5 dakika daha ocakta tutalım ardından soğumaya bırakalım.
3. Yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ,süt, sirke ve kabartma tozunu alarak çırpalım.
4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
5. Hamuru 20 eşit parçaya keserek bezeler oluşturalım.
6. Üzerlerini örterek 30 dakika dinlendirelim.
7. 10 adet bezemizi nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
8. Açtığımız bezeleri üst üste yerleştirelim ve hep beraber açabildiğimiz kadar açalım.
9. Hamuru rulo şeklinde sarararak 1 parmak genişliğinde keselim.
10. Kestiğimiz her bir dilimi avuç içi büyüklüğünde açalım.
11. Kenar kısmına çekilmiş ceviz yerleştirerek kapatalım.
12. Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tatlılarımızın üzerine eritilmiş tereyağından sürelim.
13. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
14. Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
15. Şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Çok Beğenilen diğer midye tatlısı tarifi İçin;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm şerbetli tatlı tarifleri için;

Hazır Yufkadan Şöbiyet Tatlısı için;

Bohça Baklava Tarifi için;

Kekli Baklava Tarifi için;

Nutella’lı Baklava Tarifi için;

Baklava Tarifi için;

Lokmalık Baklava Tarifi için;

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top