Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi



İrmik helvası severlerin mutlaka denemesi gereken muhteşem tarifimiz dondurmalı irmik helvası tarifi. Dışı helva ile kaplanmış, içi soğuk dondurmalı irmik helvasının lezzetine doyum olmayacak. İrmiğin vücudumuza da bir çok faydası vardır. Bu lezzetli irmik helvasını çocuklarınızın da çok hoşuna gidecek bir tatlı. Sufle tatlısı gibi helvanın sıcaklığından dondurmanın lezzetinin eşliğinde misafirlerinizin ve ailenize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sizlerde dondurmalı irmik tatlısı tarifini denemek isterseniz videomuzu izlemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂

kanalımıza yüklendi.

Detaylı anlatımı ve anlaşılır videosu ile kolayca yapabilceğiniz ve lezzet garantili enfes tarifimizi mutlaka izleyiniz.

Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?
Küçük bir tencereye 2 su bardağı şeker alınır, 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ilave edilerek şeker tamamen eriyene kadar ısıtılır ve ocaktan alınır.
Uygun bir tencereye 250g margarin alınır ve erimesi beklenir.
Eriyen margarine 500g irmik eklenerek kavurmaya başlanır.
Kavurma aşaması biraz uzun sürecektir ancak ara vermeden karıştırmalısınız.
İrmiğin kavurma işleminin yeterli olup olmadığını anlamak için test yapabilirsiniz. Küçük bir kaseye az miktarda irmik alınır ve üzerine az miktarda şekerli sütten eklenir. Helvanın rengi istenen kıvama gelmemiş ise kavurma işlemine devam edilir.
Bu şekilde test yaptıktan sonra şekerli sütü dikkatli bir şekilde tencereye boşaltıyor ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Bu aşamada kapak hemen yanınızda olması önemlidir, çünkü sıçrayabiliyor ve tehlikeli olabiliyor.
Tencerenin kapağı kapatılarak helva şerbeti güzelce çekene kadar karıştırılır ve ocak kapatılır.
Helvamız hazır, biraz demlenmesi için beklemeye alınır.
İster dondurmalı ister sade olarak tüketebileceğimiz nefis bir helva hazırlamış olduk.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Helvası;

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
500g irmik
1 paket margarin veya tereyağı (250g)

Şerbeti için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker (Ben 2,5 bardak kullandım, bize biraz tatlı geldi gerçi eşim çok beğendi ama ben çok tatlı sevmediğimden 2 bardak şekerin daha iyi olacağını düşünüyorum. )

Üzeri için:
Fıstık

İçi için:
Sade dondurma

Çok beğenilen irmik helvası tarifi için;

Nefis yemek tariflerinin tüm denenmiş helva tarifleri için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top