BU TARİFTEN BAŞKASINI DENEMEYİN! Tam Ölçülü Haşhaşlı Kek Tarifi



Mor ve beyaz renkleri ile daha çiçekken ne kadar güzel olduğunu belli eden haşhaş bu sefer mutfaklarınıza ekmek olarak değilde kek olarak giriyor. Şerbetli tatlılar arasında kendini belli edecek, birazda revaniyi anımsatacak bu tarif kaçmaz. Çayınızla, kahvenizle ikili olacak haşhaşlı kekinizi tadan herkes size beğenilerini sunacak ve sizden tarifini isteyecek. Bu yüzden çok fazla zamanınızı almadan yapabileceğiniz haşhaşlı keki gün menülerinize, davet masalarınıza rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Bu kek üzerine yaptığınız muhallebi ile daha farklı bir görüntü ve tat yakalıyor. Sizlerde bu güzel lezzeti mutlaka denemelisiniz. Haşhaşlı kek nasıl yapılır? gibi sorularınız varsa cevaplarını videomuzda bulabilirsiniz. Şerbetli tatlı severleri mutfaklarına alalım hemen. Denediğinizde sizlerde bizlere hak vereceksiniz. Şimdiden afiyet, bal, şeker olun. 🙂

Haşhaşlı Kek;

Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mavi haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için;
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Hazırlanışı;
1. Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak 15 dakika kaynatalım ardından soğumaya bırakalım.
2. Uygun bir kapta un, irmik, mavi haşhaş, vanilya ve kabartma tozunu karıştıralım.
3. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak 6 -7 dakika çırpalım.
4. Sıvı yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edelim.
5. Hazırladığımız karışımı da ilave edip tekrar çırpalım.
6. Yağlanmış fırın kabına kek harcımızı boşaltalım.
7. Önceden ısıtılmış 170° fırında 35-40 dakika pişirelim.
8. Muhallebisi için tencereye un, şeker, nişasta ve sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirelim ardından soğumaya bırakalım.
9. Kekimiz sıcakken şerbeti üzerine gezdirelim ve 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
10. Muhallebiye köpürtülmüş krem şantiyi ekleyerek çırpalım.
11. Kekin üzerine hazırladığımız muhallebiyi boşaltarak yayalım.
12. Haşhaşlı kekimizi en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
13. Dilimleyerek dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çok Beğenilen diğer haşhaşlı kek tarifi İçin;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm kek tarifleri için;

Karakız Keki Tarifi İçin;

Tahinli Kek Tarifi için;

Kakaolu Kek Tarifi için;

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi için;

Vişneli Kek Tarifi için;

3 Malzeme ile Kek Tarifi için;

Muzlu Kek Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top