BİLDİKLERİNİZİ UNUTTURACAK❗️ Pileli Revani Tarifi



Tadına doyamayacağınız, ezberlerinizi bozdurtacak pileli revani ile tanışmaya hazır mısınız? 🙂
Saray mutfaklarından tanıdığımız revaniyi daha önce böyle görmemiş olma ihtimaliniz çok yüksek ama bu sizi korkutmasın. Pile pile yapılan baklava yufkalarının üzerine dökülen kek harcı ve sonuçta ortaya çıkan mükemmel sonuç. Üstelik bu revaniyi yapmak oldukça da kolay. Yemek sonrası aile arası tatlı muhabbetlerin yanına böyle güzel bir tatlı yapmak üzerine birde sıcacık tavşan kanı bir çay daha ne olsun.
Şerbetli tatlılar sizinde hayatınızda önemli bir yere sahipse ve farklı farklı şeyler denemek istiyorsanız ilk önce sizler için hazırladığımız videomuzu izleyin ve sonra hemen mutfaklarınıza koşun. Akşama da çağırın sevdiklerinizi. Çok seveceğiniz pileli revaniyi çok sevdiklerinizle afiyetle yiyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet, bal, şeker olsun. 🙂

Gelelim şimdi pilali revani nasıl yapılır? tarifini anlatmaya 🙂

Pileli Revani;

Pileli Revani Tarifi için Gerekli Malzemeler;
100 g tereyağı
Baklava yufkası

Hamuru için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı un

Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı;
1. Eritilmiş tereyağı ile baklava yufkalarımızı yağlayalım.
2. Daha sonra yufkaları elimizle büzerek katlayalım ve fırın kabımıza yerleştirelim.
3. Fırın kabının tabanını kaplayıncaya kadar yufkaları katlayarak dizmeye devam edelim.
4. Hamuru için; yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım.
5. Üzerine sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya, un, hindistan cevizi, fındık ve son olarak unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
6. Hazırladığımız hamuru baklava yufkalarının üzerine dökerek üstünü düzeltelim.
7. Pileli revanimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
8. Fırından aldığımız sıcak revaninin üzerine su, şeker ve bir kaç damla limon suyu ile hazırladığımız soğumuş şerbeti gezdirelim.
9. Bir kaç saat dinlendikten sonra revanimiz servise hazır. Dilediğiniz şekilde süsleyip isterseniz dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çok Beğenilen diğer revani tarifi İçin;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm şerbetli tatlı tarifleri için;

Kakaolu Revani Tarifi için;

İrmikli Tatlı Tarifi için;

Yoğurt Tatlısı Tarifi için;

Cevisli Rulo Tatlı Tarifi için;

Muhallebili Revani Tarifi için;

Cevizli Revani Tarifi için;

Tencerede Limonlu Revani Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top