5 Dakikada Pratik Lokmalık Toplar



Çok fazla zamanınızı almadan yapabileceğiniz farklı bir tatlı tarifimiz var. Aniden gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz, tatlı krizlerinizin pratik bir şekilde önüne geçebileceğiniz herkesinde beğeneceğini düşündüğümüz lokmalık toplar herkesin tarif defterinde bulunmalı. Şekil itibari ile ilk başta geleneksel lokma tatlısını anımsatsa da sonrasında sadece şeklinin benzediğini anlayacaksınız. Küçük toplar şeklinde kızartılan hamurların toz şeker ve tarçın karışımına bulanması ile ortaya çıkan yumuşacık lokmalık tatlıları çok seveceksiniz. Tarçının mis gibi kokusuna sıcacık bir çay ile eşlik edebilirsiniz. Sizlerde bu kadar kolay ve pratik tatlılar arıyorsanız, zamanımın hepsini mutfakta geçirmeyeyim diyorsanız 5 dakikalık lokmalık topları denemelisiniz. Nasıl yapıldığını merak edenler zaman kaybetmeden videomuzu izlesinler. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

5 Dakikalık Lokmalık Toplar;

5 Dakikalık Lokmalık Toplar Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
300 gr süzme yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Sıvı yağ

Üzeri için;
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı;
1. Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alalım, iyice köpürünceye kadar çırpalım.
2. Süzme yoğurt ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım.
3. Karışıma unun bir kısmı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip çırptıktan sonra geri kalan unu ekleyelim.
4. Koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim.
5. Çift kilitli poşeti alalım ve hazırladığımız hamuru içine aktaralım.
6. Sızdırmaz poşeti pratik bir şekilde kilitleyip sıkma torbası haline getirelim.
7. Lokmalarımızı kaplamak için şekere tarçın ilave edip karıştıralım.
8. Kızartma için uygun bir tencereye aldığımız sıvı yağı kızdırdıktan sonra bir miktar hamur sıkarak keselim ve dikkatlice yağa bırakalım.
9. Lokmaların içinin güzelce pişmesi için kızartma işlemini orta ateşte yapalım.
10. Kızaran hamurları tencereden alalım ve kağıt havlu üzerinde beklettikten sonra şekerli tarçın karışımına bulayalım.
11. Hamurun tamamını kızarttıktan sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

Çok Beğenilen diğer lokma tarifi İçin;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm tatlı tarifleri için;

Lokma Tatlısı Tarifi için;

Pişi Tarifi için;

Kabaran Hamur Kızartması Tarifi için;

Lömbedek Tatlısı Tarifi İçin;

Kesme Cevizli Tatlı Tarifi İçin;

CEVİZLİ RULO TATLI Tarifi için;

ŞAM TATLISI TARİFİ için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top