114.000 KİŞİNİN DEFTERİNE EKLEDİĞİ ✅ MEŞHUR KIBRIS TATLISI – Bu tarifi mutlaka not edin



Revaniye benzetilmesi mümkün olan, bazılarının Rum tatlısı olarakta isimlendirdiği ancak daha çok Kıbrıs tatlısı olarak nam salmış bu tatlıyı henüz denememişseniz daha fazla zaman kaybetmemelisiniz. Hem özel günlerinizin hem de tatlı krizlerinizin ilk adresi olacak Kıbrıs Tatlısının muhallebisine toz kremşanti eklenerek hazırlanıyor. Böyle yapılması da tatlınızın iç baymayan bir lezzette olmasını sağlıyor. Şerbetli tatlılar zor yapılıyor demeyin. Bu tatlı sayesinde arada istisnaların da olabileceğini sizlerde göreceksiniz. Kıbrıs tatlısı yapımının kolaylığı ve lezzetli olması ile tarif defterleriniz de açık ara önde gelecek ve sizlerde onu çok seveceksiniz. İyi de nasıl yapılır Kıbrıs tatlısı diyorsanız videomuzu izlemeyi ve evlerinizde denemeyi unutmayın. Kıbrıs tatlısı tarifimizi deneyeceklere şimdiden afiyet, bal, şeker olsun. 🙂

TARİFLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN KANALIMIZA ABONE OLUN

2. KANALIMIZDA DA MUHTEŞEM TARİFLER PAYLAŞIYORUZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 🙂

Kıbrıs Tatlısı;

Kıbrıs Tatlısı Tarifi için Gerekli Malzemeler;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Kreması için;
1 lt süt
1 su abrdağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilta
1 paket toz krem şanti

Üzeri için;
Hindistan cevizi

Hazırlanışı;
1. Şerbeti için suyu ve şekeri uygun bir tencereye alarak kaynatalım.
2. Kaynayan şerbetin altını kapatalım ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakalım.
3. Keki için yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpalım.
4. Üzerine sıvı yağ, hindistan cevizi, kırılmış ceviz, galeta unu ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edelim.
5. Yağladığımız borcam tepsiye kek hamurunu boşaltarak üstünü düzeltelim.
6. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika pişirelim.
7. Kreması için süt, nişasta, şeker ve vanilyayı tencereye alıp karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.
8. Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ekleyerek çırpalım.
9. Fırından aldığımız sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve keki soğumaya bırakalım.
10. Soğumuş şerbetli kekin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim ve üzerini düzeltelim.
11. Üzerine bolca hindistan cevizi serperek buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
12. Kıbrıs tatlımız servise hazır. Dilimleyerek dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çok Beğenilen diğer kıbrıs tatlısı tarifi İçin;

Nefis Yemek Tariflerindeki denenmiş tüm tatlı tarifleri için;

Midye Tatlısı Tarifi için;

Pileli Revani Tarifi için;

Kakaolu Revani Tarifi için;

Haşhaşlı Kek Tarifi için;

Kar Yağdı Tatlısı Tarifi için;

Fındıkzade Tatlısı Tarifi için;

Şerbetli ve Çikolatalı Kare Tatlı Tarifi için;

Uygulamamızı İndirin;

Android için
iPhone/iPad için

Nefis Yemek Tarifleri’ni sosyal medya hesaplarından takibe alın.

Nefis Yemek Tarifleri –
Facebook:
Twitter:
Google Plus:
İnstagram:
Pinterest:

Tags :
Önceki konu
Sonraki konu

Yazar Hakkında Kısa Bilgi Mecit GÜMÜŞAY

2008 yılında amatörce başladığım web yaşamıma şuan iyi derecede devam ediyorum. Kendimi şuan profesyonel görmüyorum, daha çok öğreneceğim bilgiler var. Şu zamanıma kadar hayat bana çok şey öğretti, bende kişisel blogumla sizlere aktarmaya çalışacağım.

Yorum yazmak istermisin ?

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.. Zorunlu alanlar *(yıldız) ile belirtilmiştir.

*

Scroll To Top